sobota, 15 stycznia 2011

Faszerowane jajka

Faszerowane jajka

6 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżeczka kaparów
2 łyżki majonezu
2 łyżki masła
Sól, pieprz do smaku
Ewentualnie: krewetki

Jajka ugotować na twardo, przeciąć na pół wzdłuż, wydrążyć nie uszkadzając skorupki. Jajka utrzeć z tuńczykiem. Koperek, szczypiorek i kapary posiekać, dodać do jajek. Doprawić majonezem solą i pieprzem. Przygotowanym farszem wypełnić skorupki. Na patelni roztopić masło, smażyć na nim jajka odwrócone farszem do dołu. Podawać udekorowane koperkiem i ewentualnie krewetkami na ciepło lub zimno.

0 komentarze:

Prześlij komentarz