sobota, 15 stycznia 2011

Pierś kurczaka po parmeńsku.



1 pojedyncza pierś kurczaka
2 plastry szynki parmeńskiej (można użyć bardzo cienko pokrojonego wędzonego boczku)
1 łyżka suszonych pomidorów lub 2 suszone pomidory z oliwy
4 łyżki sera typu feta
1/2 łyżeczki rozmarynu
1/2 łyżeczki pieprzu

W miseczce mieszamy fetę z suszonymi pomidorami, pieprzem i rozmarynem. Kurczaka myjemy i przecinamy wzdłuż na pół. Powstałe w ten sposób dwa kotlety rozbijamy (delikatnie by nie uszkodzić mięsa), na środek każdego kładziemy połowę fety, jeśli używamy pomidorów z oliwy, kładziemy je na serze. Zwijamy mięso tak, by szczelnie zamknąć w nim ser i pomidory. Każdy kawałek owijamy plastrem szynki parmeńskiej. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni lub na grillu.

0 komentarze:

Prześlij komentarz