Nadziewane pieczarki
10 dużych pieczarek
1 serek topiony
1 łyżeczka słodkiej suszonej papryki
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka koperku
Sól, pieprz do smaku
4-5 łyżek bułki tartej
Delikatnie pozbawić pieczarki ogonków, w taki sposób, by odwrócony kapelusik grzyba stanowił miseczkę. Posiekać koperek, szczypiorek. Wymieszać z topionym serkiem, doprawić papryką, solą i pieprzem. Nadziewać pieczarki masą. Na małym talerzyku rozsypać bułkę tartą,. Pieczarki kłaść na bułce farszem do dołu, lekko docisnąć – tak by bułka przykleiła się do farszu. Piec w piekarniku 10- 20 minut w 180°C – aż bułka nabierze złocistego koloru. Podawać gorące.
0 komentarze:
Prześlij komentarz